Dyretesting - På tide å ta ansvar for de svakeste

 

Jeg vil begynne med å skrive litt om hva dyretesting er, for selv om dette er et begrep som ofte dukker opp i diskusjoner i media, er det ikke alle som vet hva dyretesting egentlig betyr. Dyretesting går ut på at dyr brukes i ulike forsøk til fordel for forskning og testing, og slik jeg har forstått det, er det er særlig tre typer dyretesting som er utbredt. Den første formen er medisinsk forskning; sykdommer testes på dyr så menneskene kan øke kunnskapen om hvordan de opptrer og hvordan de kan kureres. Den andre formen er produkttesting. Dette handler om at produkter av ulike slag først testes på dyr for å sjekke hvor god virkning de har og eventuelt hva bivirkninger er før de gjøres tilgjengelige på markedet. Den tredje formen går på undervisningen for elever innen naturfag eller medisin, en velkjent form for slik dyretesting er disseksjoner.


Jeg syntes det er grusom at våre små venner må oppleve både smerte og lidelse for at vi mennesker skal få dekket våre menneskeskapte behov, og dette uansett om formålet med testingen er å finne nye medisiner eller å teste ut en natt-krem. Hvilken rett har vi til å ofre dyr til fordel for oss selv? Hva skjedde med den gylne regelen alle messer om at vi må følge; ?du skal gjøre mot andre som du ønsker at andre skal gjøre mot deg?? Hvorfor er ikke dyr inkludert i denne regelen, de er jo levende vesener med følelser akkurat som oss? Jeg mener at vi ikke har noen som helst førsterett på denne planeten, det er vi som er nykommerne på denne jorda og vi slettes ikke mer verdt enn dyrene. Og sånn vi oppfører oss nå, virker det som om vi mener alt kan ofres så lenge det går bra men oss mennesker. Jeg kjenner at jeg blir skikkelig sint når jeg tenker på hvor dobbeltmoralske vi kan være.. og ikke minst hvor grådige og egoistiske vi egentlig er.

 Jeg skulle ønske jeg kunne fortelle dere at jeg ikke støtter
dyretesting, men dessverre ville ikke dette ha vært sant. I teorien støtter jeg
det ABSOLUTT ikke, men jeg må innrømme at jeg ikke har sjekket om produktene jeg har kjøpt er testet på dyr. Mest sannsynlig eier jeg nok flere remedier som, dessverre, har blitt testet på dyr i forkant. Og om jeg har kjøpt et produkt som er dyretestet, selv om det bare er en liten leppestift, betyr dette at jeg indirekte har støttet denne industrien.


Nå oppfordrer jeg alle der ute, og dette inkludert meg selv, å kjempe for de forsvarsløse pelsvennene våre som ikke kan snakke for seg i den grad vi kan. De har ingen ting de skulle ha sagt, det eneste de kan gjøre er å gi oss bedende blikk og håpe at de ikke får vondt. Grusomt, sier jeg bare. Vi må bli mer bevisste forbrukere, vi er nødt til å ta mer ansvar for hva som ligger bak luksusverdenen vår.

Det er ikke alltid like lett å finne ut om et sminkeprodukt er dyretestet, men nå finnes det en løsning på dette problemet: Dyrevernalliansen har nylig lansert en app ved navn Dyretestet? som enkelt og greit hjelper deg å finne svarene du leter etter. Installer appen, si nei til dyretesting og støtt de forsvarsløse. Det skal i hvert fall jeg.

 

Kilder:

http://www.dyrevern.no/dyretesting/dyretestet-app

http://www.dyrevern.no/resources/files/DU-RLE-hefte.pdf

http://animal-kid.com/stop-animal-experiments.html


-Sailaway

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

SailAway

SailAway

16, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits